Case Studies

Flight Centre Wimbledon

Flight Centre

Location: Wimbledon, UK
Client: Hein Van Zyl - Branding & Fit-Out Manager (Design & Project Management)

Project Specification:
This exciting Flight Centre shop was a double retail store layout with joinery and shop fitting dating back to 1996. The property size and space had potential for redevelopment into a more practical double retail store with improved spatial planning to also include a non-client-facing office for 6 consultants. Flight Centre's new design standards and shop fitting specifications had to be used to update the store.

Aspen Concepts was appointed to execute the refurbishment from a design brief and plans supplied by the Flight Centre fit-out manager. Plans and brand directives provided by Flight Centre allowed for improved spatial planning & operational functions. Aspen Concepts was also responsible for the manufacturing and installation of all new joinery as per Flight Centre brand standards.

Work Included:

  • Stripping out of all existing joinery and flooring
  • Removing external and internal columns on shop front
  • Chasing floor for data and electrical supply to desks
  • Existing shop front repair and respray
  • Building new stud walls and new partition walls to create new office
  • Taping and jointing and filling all walls for new decorating spec
  • New skirting
  • Decorating all walls and soft wood
  • New joinery (consultant desks, brochure shelving and office cupboards)
  • New world map display unit, installation of wallpaper, installing plasma screens
  • Posting build clean and hand-over

Client Comments:
"Aspen Concepts effectively executed the given design brief, completed the programme within budget and on specified time. The joinery manufactured and supplied was of a high standard. Aspen Concepts were proficient in liaison with Flight Centre's approved subcontractors (data cabling and electrical contractor) and their specific requirements."
– Hein Van Zyl

Lansdown Golf Club

Lansdown Golf Club

Location: North Somerset, UK
Client: Scott Readman - Golf Professional

Project Specification:
After twenty years with the same fixtures, the new Pro decided the whole shop needed refurbishment and a more effective layout. Aspen designed a more effective layout including free standing units. A combination of slat wall and display units was used to triple the available display area allowing a much wider range of products to be merchandised. A complete new counter design was needed to accommodate new EPOS and till systems. Complete clear out and refit had to be achieved in a 48 hour period.

Client Comments:
"I was very pleased with Aspen's whole approach to the project. The new design counter exceeded my expectations and the new layout has had an immediate impact on sales. The installers worked very efficiently whilst completing the refit and there was minimal disruption to the shops working hours. Thanks."
– Scott Readman

Newbridge Primary School

Location: Bath, UK
Client: Mr John Croker - Headmaster

Project Specification:
To design and manufacture a bespoke IT workstation to seat up to eight students. It had to be durable and able to withstand the typical usage of children with ages ranging from 6 to 11. Needed to occupy a fairly large area but not dominate the whole space. Project needed completion within three weeks including site assembly.

Client Comments:
"We are one of the largest primary schools in BANES and fortunate to have a number of internal spaces. One of these spaces was previously a reception area and before that, a walk through library. What we wanted to create was an open area which could be used by small or larger groups of children for a variety of purposes. In short, we needed flexible use. The furnishing installed by your company was exactly what we were looking for. It is of high quality, robust and allows for just the right balance between an open feel and a defined area in which the children can work and concentrate on the task in hand. It definitely allows for flexible use and now you will see all kinds of activity ranging from robotics club, to children on wireless laptops, to one to one special needs support. So, thank you and ‘well done’ to Aspen and our appreciation to the team who installed the furnishing; they did so with good humour, courtesy and considerable skill. Many thanks!!"
– John Croker